Contact opnemen met Pastorale Diensten
Citaat van de week
'Alles kan God, maar n ding niet: hen teleurstellen die op Hem vertrouwen' (E.P. Schumacher)

Laten we met de deur in huis vallen: we geloven dat er een God is, meer nog: we geloven dat God naar mensen omziet. Wij geloven dit omdat we overtuigd zijn door leven en sterven en opstanding van Jezus van Nazareth, door zijn wijze van omgaan met mensen.

Hij inspireert ons en in alles wat Hij deed en zei, schuilt een hartveroverende vreugde en vrijheid. We geloven dat Hij met zijn ontwapenende kracht en tederheid bij mensen kan komen, ook waar kerk en traditie veraf zijn komen te staan. Eerlijk gezegd: we zouden niet in God geloven als de kerk ons niet van Hem had verteld. En de kerk zou ons dit niet verteld hebben als zij niet kon putten uit een lange en rijke traditie. Ook wij putten uit deze inspiratiebron.

Christelijke traditie

De christelijke traditie is voor ons dus meer dan cultureel erfgoed. In een wereld die zich richt op het zichtbare, kan ze ons wegen wijzen naar iets dat de wereld te boven gaat. In een samenleving die verlegen is met, of bevreesd is voor godsdienst kan zij misverstanden ophelderen. Voor mensen die op zoek zijn naar spiritualiteit in een sterk materialistische maatschappij, kan zij ideen en vormen aanbieden die ontwikkeld zijn in onze eigen West-Europese geschiedenis.

Beginpagina